Okul Öncesi Eğitimi ve Önemi

07 Nis

Düzce Üniversitesi 10. yıl etkinlikleri kapsamında “Okul Öncesi Eğitimi ve Önemi” başlıklı seminer 6 Nisan 2016 tarihinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ ve Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR tarafından Gölyaka Yunus Emre İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Okul Öncesi Eğitimi Döneminde kazanılan davranışların çocuklarında hayatında temel teşkil etmesinin önemli olduğuna değinilen seminerde Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ “Okul Öncesi Dönemde Beslenme Eğitimi”ne değinirken, Öğr. Gör. Zeynep TOPÇU BİLİR “Çocukla İletişim” konularında bilgiler verdi.
Okul öncesi dönemde kazanılan beslenme alışkanlıkların çocukların gelecek dönemdeki yaşam biçimini belirleyeceğini bu nedenle doğru beslenme davranışlarının okul ve aile tarafından desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca yanlış beslenme tutumlarının gelecekte yaşanabilecek obezite ve şeker hastalığı gibi hastalıkların temellerini oluşturabileceği üzerinde duran Çavuş, küçük yaşlarda verilen beslenme eğitiminin çocukların sofra kültürü ve aile iletişimi artırabilecek bir araç olduğunu vurguladı.
Çocuklarla iletişimin önemi üzerinde duran TOPCU BİLİR, çocuklarla “ben dili” kullanmanın ve etkin dinlemenin önemi üzerinde durdu. Çocuklarla açık bir iletişim seçen ailelerin ilerde çocukların sorunlarını rahatlıkla anlatabilecekleri aileler olmanın da önünü açtığını belirtti. BU nedenle çocuklara yaptıkları hataların sonucu şiddetle değil sevgi ile anlatılırsa ilerde yaşanabilecek bir çok iletişim sorunun önüne geçilebileceği vurgulandı.
Seminer sonrasında Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ ve Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR velilerin sorularını yanıtladılar.