DÜZCE YAŞLILIĞI KONUŞUYOR SEMPOZYUMU

25 Mar

Meslek Yüksekokulumuz 21.03.2016 tarihinde Cumhuriyet Konferans Saloununda, Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında "Düzce Yaşlıları Konuşuyor” konulu sempozyum düzenlemiştir. Sempozyumumuzla ilgili yerel basına yansımış haberlere ulaşmak için ilgili haber linklerine tıklayınız.

Basın Linkleri:

Rektör Yardımcımız Prof.Dr.İlhan GENÇ                MYO Müdürümüz Yrd.Doç.Dr.Serap BULDUK

A.İ.B.Ü - Yrd.Doç.Dr.Zuhal GÜLER                                A.İ.B.Ü - Doç.Dr.Mithat DURAK

DÜZCE İl Sağlık Müdürü                       DÜZCE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili

Dr.Mahir ARSLAN                                                       Zeki YILDIRIM

Düzce Belediyesi - Ayşegül NAR                 İstanbul Büyükşehir Belediyesi -  Ömer KÖKÇAM

Yaşlılar Haftası çerçevesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç yaptı. Gerçekleştirilen etkinliklerden öğrencilerimizin her zaman istifade etmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Genç, “Saygıdeğer hocalarımız ve konuklarımız, burada değerli bilgilerini bizlerle paylaşıyorlar. Bu bakımdan bilginin paylaşımı adına çok mükemmel toplantılar düzenleniyor” dedi.

Sempozyumun ilgi çekici bir konuyu işlediğini dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, “Bilimsel olarak böyle bir konuya açıklık getirilmesinin önemli bir olay olduğunu düşünüyorum. Hepimizin çevresinde yaşlılar oluyor. Eskiden Ülkemizin yaş ortalaması düşük olduğu için çevremizde fazla yaşlı insana rastlanmıyordu. Günümüzde önemli bir problem olmaya başladı ama bütün bunları bilimsel yöntemlerle incelemek gerekir. Bu açıdan Sempozyumu çok değerli buluyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk konuşmasına, “Dünyada ve Ülkemiz nüfusu içerisindeki payları giderek artan ve bu ölçüde yaşadıkları topluma katkılar sağlayan yaşlılarımıza saygılarımızı sunuyorum.” ifadeleri ile başladı. Yaşlılığı fiziksel ve mental yönden gerilemeyle başlayan bir deneyim şeklinde nitelendiren Yrd. Doç. Dr. Bulduk, “Bu nedenle yaşlılığın, ne zaman başladığını kesin bir çizgiyle ayırmak neredeyse imkânsızdır. Dünyaya gelen her insan, bir yaşlı adayıdır. Yaşlı bireylerin sorunlarının yalnızca kronolojiye bağlı olarak ortaya çıkmadığını, toplumsal değişimlerin de bir sonucu olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaşlı nüfusun sağlıklı, bakımlı ve aktif bir biçimde hayata katılması için gereken fiziksel, ruhsal ve sosyal dokunun sağlanması gerekliliğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk, yaşlı bakımının profesyonel bir ekip işi olduğunu söyledi. Bu ekibin üyelerinden birinin de Yaşlı Bakım Teknikerleri olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bulduk, İlimizin ve Bölgemizin yaşlı bakımında tekniker ihtiyacını karşılamak üzere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde eğitim veren Yaşlı Bakım programının ilk mezunlarını verdiğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından programın oturumlar bölümüne geçildi. İki oturum şeklinde gerçekleşen Sempozyumun ilk oturumunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güler, “Yaşlanan Dünya Yaşlanan Türkiye” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Oturumun bir diğer konuşmacısı olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mithat Durak ise “Aktif Yaşlanma” konulu bir sunum gerçekleştirerek bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Düzce İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, “Düzce’de Yaşlılara Yönelik Sağlık Hizmetlerinin Durumu” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan bahseden Arslan öğrencileri, huzurevlerini ziyaret etmeye davet etti.

Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım ise “Düzce’de Yaşlılara Yönelik Sosyal Hizmetlerin Durumu” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Yıldırım, yakın zamanda yeni bir huzurevinin Düzce’ye kazandırılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Uzmanı Ömer Kökçam, Büyükşehir olarak yaşlılara ve engellilere yönelik olan çalışmalardan söz ederek hedeflerinin, İstanbul’u engelsiz bir şehir haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Sempozyumun son konuşmasını Düzce Belediyesi’nden Ayşegül Nar gerçekleştirdi. “Düzce Belediyesinin Engelli ve Yaşlılara Yönelik Çalışmaları” başlıklı bir sunum yapan Nar, Belediye olarak engelli ve yaşlılara yönelik planladıkları ve hayata geçirdikleri projeleri dinleyicilerle paylaştı.

Sempozyumun sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Esra Usta ve Öğr. Gör. Yeliz Dinçer tarafından davetli konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.