KORUNCUK VAKFI GEZİSİ

29 Ara

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR ve Yüksekokul Sekreteri Dinçer KORKMAZ rehberliğinde, 24.12.2015 tarihinde Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (KORUNCUK) Vakfı Bolluca Çocuk Köyü’ne ziyarette bulundular.
Çocuk Köyü Koordinatörü Serkan ÇITLAK ‘dan vakfın çalışmaları hakkında bilgi alan ve çocuk köyünü gezen öğrenciler, korunma ihtiyacındaki çocuklar için yürüttükleri sosyal sorumluluk çalışmalarıyla hazırladıkları hediyelerini takdim ettiler. Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR, Çocuk Gelişimi Programı olarak, üniversitede mesleki eğitim kadar, toplumsal sorunların farkında olan, sorunlara ilişkin çözümler üretebilen ve çözümlerin birer parçası olan duyarlı bireyler yetiştirmenin de öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.
Tüm çocukların yaşamlarını eşit şartlarda doyasıya yaşamalarını sağlamanın herkesin vatandaşlık görevi olduğunu belirten Öğr. Gör. Bilir, “Yürüttüğüm her ders kapsamında öğrencilerimle sosyal farkındalık projeleri hazırlayarak, öğrencilerimizin toplumsal sorunlara ilişkin duyarlı olmalarını ve öğrendikleri bilgileri uygulamaya dökerek sorunlar için çözümlerin birer parçası olmalarını amaçlıyorum. Bu amaçla yürüttüğüm Çocuk Haklarını Koruma dersinde korunma ihtiyacındaki çocuklar ve bu alanda gerek devletimiz gerekse de sivil toplum kuruluşlarınca yapılan çalışmaları inceledik.  Koruncuk Vakfı bünyesindeki çocuklara, diğer tüm çocuklarla eşit imkanlarda yaşam ve bakım hakkı vermek adına tam 36 yıldır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile işbirliğinde çalışmalar yürüten çok köklü bir vakıf. Gönüllülük esasıyla yürütülen çalışmalar kurumsal ve bireysel bağışlarla yapılmaktadır. Bizlerde öğrencilerimizle Koruncuk Vakfını ve çalışmalarını yakın çevremize anlatarak desteklerini aldık. Topladığımız bağışlarla Koruncuklar için hediye kolileri hazırladık. Bizleri çocuk köylerinde ağırlayan Koruncuk Vakfı ailesine çok teşekkür ediyorum. Çocuklara sıcacık, büyük bir aile yuvasının sağlandığını görmek bizleri çok etkiledi.”dedi.  Ders kapsamında yaptıkları küçük bir çalışmanın ve ziyaretin öğrencilerde büyük bir motivasyon sağladığını, dönüş yolunda her bir öğrenciden yapmak istedikleri bir çok sosyal sorumluluk projesi önerisi aldığını belirten Öğr. Gör. Bilir, “Bizler Çocuk Gelişimi Programı olarak bundan böyle Koruncuk Vakfı için projeler yaparak oların gönüllü destekçileri olacağız” dedi.