LiSELERDE GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİ

25 Ara

Düzce Ticaret ve Sanayi odası Koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen “Liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri” projesi kapsamında 23.12.2015 tarihinde, Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen panele Yüksekokulumuz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ panelist olarak katılmıştır.
Açılış konuşmasını TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin KARSLIOĞLU’nun yaptığı panele konuşmacı olarak Yüksekokulumuz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ, Mutlu Gelinlik sahibi Ayşe MUTLU ve Neslim Kreş sahibi Neslihan Güler ÖZBAKIR katılmıştır. Panelde dinleyici olarak Okul Müdürü Hatice Şen, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılmıştır.
Panelde Çocuk Gelişimi öğrencilerine seslenen Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ, eğitim hayatına ve kısa özgeçmişine değindikten sonra çalışma hayatındaki başarı ve başarısızlıklarına değinmiştir. Her başarının ardında mutlaka planlı bir çalışmanın ve hatalardan ders almanın yer aldığını belirtmiştir. Gençlere özellikle hedeflerini belirlemeleri ve bu hedefe ulaşmak için basamak basamak ne yapılması gerektiğini analiz ederek yola çıkmaları telkininde bulunmuştur. Mesleğini severek yapmanın, özellikle istedikleri mesleğe yönelmenin iş hayatındaki başarıyı destekleyeceğini vurgulamıştır.  İyi bir girişimci olabilmek için öncelikle iyi bir insan olmanın, kitap okumanın, araştırma yapmanın ve zorluklar karşısında yılmamak aksine daha çok çabalamanın önemine değinen ÇAVUŞ, aile desteğini alabilmenin ve aile hayatında başarılı olmanın girişimciliğin en önemli noktası olduğunu belirtti.