MÜZEDE DRAMA

07 Ara

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ rehberliğinde “Çocuk ve Drama” dersi kapsamında Konuralp Müzesi’ni ziyaret ettiler.
Müzeyi yaratıcı drama yöntemiyle gezerek çocukların ilk elden bilgi ve deneyim sağlayabildiklerini vurgulayan ÇAVUŞ, müze eğitiminde temel amacın, toplumda bir müze kültürü yaratmak, müzelere eğitim işlevi kazandırmak, böylece müze konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Günümüzde drama yoluyla gezilen müzelerdeki nesneler katılımcıların drama tekniklerini kullanarak yeniden canlandırılmasıyla anlam kazanmaktadır. Müzede drama somut yolla öğrenmeyi, araştırma, deneme, problem çözme vb. becerilerini geliştirmektedir. Okuldaki soyut öğrenme, müzedeki öğrenme uygulamaları ile somutlaşır.
Bu amaçla Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ile Konuralp Müzesi’nde yer alan önemli eserleri incelediklerini, drama çalışması kapsamında çeşitli canlandırmalar yaptıklarını ve ardından bu deneyimleri afiş çalışması olarak resmederek sonlandırdıklarını ifade etti. Bu ziyaretin Konuralp Müzesi’nde bir ilk olduğunu belirten Çavuş bunun diğer eğitim kurumlarına da bir farkındalık yaratması ve eğitimde “yaparak-yaşayarak” öğrenme ilkesinin daha sık uygulanması dileğinde bulundu.

Basına yansıyan haberler için ilgili linke tıklayınız.