Defne ONGUN MÜMİNOĞLU Konuğumuzdu.

16 Mar

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI tarafından çocuk kitapları yazarı Defne ONGUN MÜMİNOĞLU’NUN katılımıyla “Çocuk Edebiyatı” konulu söyleşi gerçekleşti !

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı Ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı tarafından Öğr. Gör. Zeynep Seda ÇAVUŞ’un yürütmüş olduğu “Çocuk Edebiyatı ve Medya” dersi kapsamında çocuk kitapları yazarı Defne ONGUN MÜMİNOĞLU konuk edildi.
Defne ONGUN MÜMİNOĞLU çocukluk döneminde kitapla erken tanışmanın önemi konusunda öğrencilerimizle sohbet etti. Çocuklara kitap okurken etkileşim kurulması gerektiğini, yeri geldiğinde karakterlerle özdeşleşerek hikaye aktarımının daha verimli olduğunu belirten MÜMİNOĞLU, yüksekokul öğrencilerine kendi yazmış olduğu “Burcu ve Berk” serisi kitaplarını kullanarak uygulamalı kitap okuma tekniklerini gösterdi. Ayrıca kitap okuma sırasında kullandığı aksesuarların öğrencilerimiz tarafından kullanılarak grup çalışması halinde hikaye okuma etkinliği düzenledi. Sunumun ardından Defne ONGUN MÜMİNOĞLU “Burcu ve Berk” serisi kitaplarını yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri için imzaladı.

Defne ONGUN MÜMİNOĞLU kimdir?

1971 senesinde doğan Defne ONGUN MÜMİNOĞLU, 1989 senesinde Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi “Turizm ve Otel Yönetimi Bölümü”nden 1993 senesinde mezun olduktan sonra bir sene Viyana’da yaşayan Ongun Müminoğlu, 1994-2000 seneleri arasında turizm sektöründe Tourismo ve TekSer Turizm firmalarında çalıştı. 2000-2006 yılları arasındaysa Pazarlama Danışmanlığı ve Halkla İlişkiler ajansı olan Tümer&Tümer şirketinde Müşteri Direktörü olarak görev aldı. 2006 senesinde kızı Maya’nın doğumunu takiben çocuk odaklı konulara yönlenerek, 2009 senesinde halen aktif olan “0 km.Bızdıklar” bloğunu kurdu. “Mini Pregnancy&Baby” ile “ALL,forkids Dergileri”nde bir dönem kendi köşesi olan Defne Ongun Müminoğlu, halen Tarsus Amerikan Koleji mezunlarının “Biz Letter Dergisi”nde yazmaktadır.

Etkinliğimizin basına yansımaları ve resimleri:

Hürriyet Gazetesi haberine ulaşmak için tıklayınız.

Milliyet Gazetesi haberine ulaşmak için tıklayınız.

Haberler.com haberine ulaşmak için tıklayınız.

Malatyagercek.com haberine ulaşmak için tıklayınız.

Kadınhaberleri.com haberine ulaşmak için tıklayınız.

Gazeterize.com haberine ulaşmak için tıklayınız.

Sondakika.com haberine ulaşmak için tıklayınız.

Haber3.com haberine ulaşmak için tıklayınız.