Sarı Bebek-Bedenime Dokunma (24.12.2019)

15 Oca

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Delta Alfa Çorap Fabrikası iş birliğinde hayata geçirilen “Sarı bebek Bedenime Dokunma” projesi 24.12.2019 tarihinde uygulamaya kondu. Çoraplardan yapılan ve özel bölgelerine dokunulduğunda uyarı veren sarı bebekler çocuklarda cinsel istismara karşı bilinç oluşturmak amacıyla hazırlandı. Proje kapsamında çocuklara özel bölge farkındalığı kazandırmayı amaçlayan tiyatro yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmada Çocuk Gelişimi Programımız öğrencilerinden Gülseren ARSLAN ve Ceren TOPAL ödül aldılar.   Proje kapsamında ana okul çocuklarına ilk önce tiyatro gösterisi yapılırken ardından her birine sarı bebekler hediye edildi. Öğr. Görevlimiz Dr. Zeynep TOPCU BİLİR tarafından da ailelere ve çocuklara cinsel istismar ve özel bölge farkındalığı kazandırmak amacıyla eğitimler düzenlendi.