Gülümseyen Yüzler Etkinliği (24.12.2019)

26 Ara

Meslek Yüksekokulumuz, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Programı 2.Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda ÇAVUŞ tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında , “Gülümseyen Yüzler” projesi adı altında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ömer Dinçer İlkokulu anasınıfını eğitim materyalleri ile destek verdiler.  24 Aralık 2019 tarihinde proje kapsamında anasınıfının Kitap Merkezi, Dramatik Oyun Merkezi, Fen Merkezine Blok Merkezi ve Müzik Merkezi düzenlendi.

Okul öncesi dönemde materyal desteğinin önemini vurgulamak amacıyla yapılan etkinliklerde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencilerinden Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencileri Gülfiye Sungun, Nihal Kaval, Kevser Özdoğan, Betül Furtun ve Sümeyye Kodaman görev aldı.

Yine aynı ders kapsamında, 25.12.2019 tarihinde Hediye Bilgin, Nurdan Melek Terzi , Sena Ahsen Subakani Fatmanur Kurt otizmli bireyleri topluma kazandırmak ve toplumu otizmli bireyler hakkında bilinçlendirmek amacıyla Düzce şehir merkezinde çocuklara mavi balon ve otizmle ilgili hazırlanan el broşürlerini dağıttılar. Düzce Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine ve Uzun Mustafa İlkokulu anasınıfı öğrencilerine otizm hakkında eğitim sunumu gerçekleşitirlerek çocuklarda otizm hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.