Diyabetli Çocuklar ile Drama ve Oyun Atölye Etkinliği (13.12.2019)

17 Ara

Meslek Yüksekokulumuz, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda ÇAVUŞ tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında 13.12.2019 tarihinde Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tedavi gören Diyabetli Çocuklar ile Drama ve Oyun Atölyeleri düzenlediler. Diyabetle mücadele eden çocukların tedavi sürecinde bu tarz etkinliklerle ruhen desteklenmesinin ve hastalığın olumsuz yönlerinin azaltılmasında oyunun araç olarak kullanılması bu sayede tedavinin eğlenceli ve daha kolay hale gelmesinin amaçlandığı çalışmada, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencilerinden Merve Çıldır, Melike Akdoğan, Emine İlhan, Beyza Çetinkaya ve Cansu Çakır yer aldı.  Diyabetli çocukların tedavi sürecinde eğitici oyunlar, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli yarışmalar düzenleyerek eğlenceli vakit geçirmelerinin ve kaynaşmalarının sağlandığı çalışmadan memnuniyetlerini dile getiren Çocuk Endokrinoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, bu çalışmaların tekrar edilmesini ve işbirliklerine açık olduklarını belirtti.