İkinci Adım Programı Eğitimi

29 Kas

Meslek Yüksekokulumuz  Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Zeynep TOPCU BİLİR’İN yürütücülüğünü yaptığı, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Seda ÇAVUŞ, Çocuk Gelişimi Programından Öğr.Gör.Yağmur BAŞARAN ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Aylin SOP’un araştırmacı olarak yer aldıkları “2. Adım Sosyal Duygusal Becerileri Geliştirme ve Şiddeti Önleme Programının Çocukların Problem Davranış ve Sosyal Beceri Düzeyleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi” hızlı destek projesi, Düzce'de okul öncesi eğitim alan çocuklar ile ikinci adım programı buluşuyor.

Commitee for children tarafından geliştirilmiş, orjinal adı ile “Second Step” olan  İkinci Adım Programı,  şimdiye kadar Dünyanın 18 ülkesinde 30 milyon çocuğa ulaşmıştır.  Çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen yapılandırılmış ve önleyici bir program olan İkinci adım, çocukların empati, dürtü kontrolü, öfke yönetimi ve problem çözme alanlarına ait farklı alt becerileri geliştirmektedir. Çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine verdiği destekle okul ortamındaki şiddeti azaltmayı, olumlu bir sınıf ve okul iklimi yaratmayı, bu sayede öğrenme ortamını olumlu etkileyerek çocukların akademik başarılarını arttırmayı hedeflemektedir. Ülkemizde 2008 yılından itibaren çeşitli özel okullarda uygulanan program, ülkemizde ilk kez, üniversitemiz bilimsel araştırmalar projesinden alınan destekle devlet okullarında uygulanmaya başlıyor. Düzce il merkezindeki Güzelbahçe Anaokulu, Körpeşler Anaokulu, Konuralp Anaokulu ve Başkent Avni Akyol Ümit Vakfı Anaokullarında uygulanacak program öncesinde, Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Zeynep TOPCU BİLİR tarafından programın uygulanacağı anaokullarının öğretmenlerine, 20.11.2019 ve 22.11.2019 tarihlerinde Üniversitemiz Çalıştay Salonunda İkinci Adım Programının teori ve uygulama eğitimleri verilmiştir. Eğitim sonunda anaokullarına İkinci Adım Programının eğitim materyalleri teslim edilmiştir.