Yangın Eğitimi Modülüne Katılan Öğrencilerimiz Sertifikalarını Aldılar

22 May

Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, İlk ve Acil Yardım Programı 2. Sınıf öğrencileri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Halk Eğitim merkezi tarafından verilen 20 saatlik 1.seviye yangın eğitimi modülünü başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar.11-20 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılan eğitim hem teorik hem uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitim Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitim alanında yapıldı. Eğitim İtfaiye müdürü Mehmet Caner POLAT ve eğitmen Özgür DİNÇ ve diğer eğitmenlerin katkılarıyla yapıldı. Eğitimin planlanması ve koordinasyonu, İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Ümit KILIÇ tarafından yapıldı. Öğr Gör Ümit KILIÇ sertifikalı eğitimin öğrencilerimiz açısından önemli olduğunu hem toplumun bir bireyi olarak hemde geleceğin paramedik adayları olarak yangın anında olay yerinde dikkat edilmesi gereken durumları olay yerindeki koordinasyon ve işbirliğini temiz hava solunum cihazını kullanmayı ve fedakâr itfaiye çalışanlarının göstermiş olduğu çabayı yerinde tecrübe ederek sertifikalarını almaya hak kazandılar. Öğr Gör Ümit KILIÇ eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen başta itfaiye Müdürü Mehmet Caner POLAT’a, eğitmen Özgür DİNÇ’e diğer eğitmenlere Halk Eğitim Merkez müdürlüğüne teşekkürlerini iletti. Öğrencilerimiz eğitimin kendilerine çok şey kattığını ve olaya bakış açılarının pozitif anlamda geliştiğini ifade ettiler.