Yaşlılar Haftası Etkinlikleri

22 Mar

Meslek Yüksekokulumuz Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü'ne bağlı Yaşlı Bakımı Programı öğretim elemanları ve öğrencilerinin 18-22 Mart 2019 Yaşlılar Haftası için yapmış olduğu etkinlikler:

1-Hizmet İçi Eğitim

Yer: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün

Tarih: 19-20.03.2019

Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Kültürümüz bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. İnsanın hayat boyu kazandığı deneyimlerle bilgeliğe ulaştığı yaşlılık dönemi de bu yaşam evrelerinin en önemlilerinden biridir.  Büyüklerimiz içinde yaşadığımız ailenin, toplumun temel direğidir. Yaşlılarımıza nazik ve saygılı davranmanın prensip haline getirildiği bir toplum olmak ve bunun devamını sağlamak için çalışmak yükümlülüklerimizden biridir. Çocuklarımıza ve gençlerimize büyüklerimize gösterilmesi gereken sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, örnek olmalı ve aradaki köprüyü sağlamlaştırmalıyız. Bu amacı gerçekleştirmek ve farkındalığı arttırmak için Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrenci ve öğretim elemanlarımız bu yıl Düzce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün yürüttüğü 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinliklerine katkı sağladılar.

Haftanın başında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Esra USTA Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün talebi üzerine hizmet içi eğitim programı kapsamında 19-20.03.2019 tarihleri arasında iki gün süreyle Müdürlük çalışanlarına eğitim verdi. Eğitimde “Yaşlı ile İletişim” ve “Yaşlıların Düşmelerin Önlenmesi” konularına yer verilerek hem bilgi paylaşımı hem de yaşanılan örneklerle tartışmalar gerçekleştirildi.

2-Yaşlı Oyunları

Yer: 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda

Tarih: 19.03.2019

Ardından 19 Mart 2019 Salı günü Düzce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda “Aktif Yaşlanıyoruz” sloganıyla düzenlenen yaşlılarımızın sanatsal ve sportif hünerlerini gösterdikleri “Yaşlı Oyunları” programına Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla katılım sağlandı.

3-Sabah Sporu ve Bardak Boyama Etkinliği

Yer: Neriman Çilingir Huzurevi ve Hilmi Çilingir Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi

Tarih: 21-22.03.2019

Haftanın son iki gününde ise Düzce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olan Neriman Çilingir Huzurevi ve Hilmi Çilingir Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde, Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerimiz öğretim elemanlarımızın öncülüğü ve gözetiminde kurumda kalan sakinlerle sabah sporu ve ardından bardak boyama etkinliğini gerçekleştirdi.