YATAY GEÇİŞ (2018-2019 BAHAR DÖNEMİ)

04 Oca

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi için Kurumlar Arası Yatay Geçiş yapacak adayların başvuru türüne göre başvuru takvimi ve gerekli belgeler aşağıda sunulmuştur.

Önemli Uyarı: Not ortalamasına göre yatay geçişler aynı bölümden aynı bölüme yapılacaktır. Merkezi Yerleştirme puanına göre İlk ve Acil Yardım Programımıza başvuracak adaylardan ayrıca sağlık kurulu raporu istenecektir. Tam teşekküllü hastanelerden (Devlet ya da Üniversite Hastaneleri) alınacak Sağlık Kurulu Raporu, kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan istenecek olup başvuru esnasında istenmeyecektir. (İlk ve Acil Yardım Programından Merkezi Yerleştirme Puanına göre yine İlk ve Acil Yardım Programına yatay geçiş yapacak adaylardan ayrıca sağlık raporu istenmeyecektir.)

Başvuru Takvimi

Başvuru Şekli : Başvurular posta yoluyla veya şahsen yapılacaktır.Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Adresi : Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konuralp Yerleşkesi DÜZCE

Başvuru Tarihleri : 14.01.2019 - 18.01.2019

Başvuru Değerlendirme Tarihleri : 21.01.2019 - 28.01.2019

Başvuru Sonuçlarının İlanı : 30.01.2019

Kesin Kayıt Tarihleri : 04.02.2019 - 07.02.2019

Kontenjan Sayıları

Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş Başvuru Evrakları:

1.  Adayın, yatay geçiş yapmak istediği programı belirtir dilekçe, (Dilekçe örneği için tıklayınız)

2. Transkript; başvuran adayın ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve 4’lük sisteme göre genel not ortalamasını gösteren belge, (4’lük sisteme göre not ortalamasını getiremeyen adaylarda “Yükseköğretim Kurulu Dörtlük Sistemdeki Notların Yüzlük Not Sistemindeki Karşılıkları” tablosu kullanılır.) (Islak İmzalı Onaylı)

3.  Ders içeriklerini gösteren belge (Islak imzalı Onaylı),

4.  Yeni tarihli öğrenci belgesi,

5.  Nüfus cüzdanı fotokopisi,

6.  ÖSYM Sınav Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

7.  Disiplin cezası almadığına dair belge,

8.  İkinci öğretimden birinci öğretime geçmek için başvuran adaylardan bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçtiğine ilişkin belge,

Başvuru değerlendirme ve başvuru koşulları için tıklayınız.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvuru Evrakları:

1.  Başvuru Dilekçesi (Dilekçe örneği için tıklayınız)

2.  Yeni tarihli öğrenci belgesi (Onaylı)

3.  Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4. ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi ve ÖSYS Puanları internet çıktısı ( Her iki belge de başvuru esnasında sunulacaktır. Kazandı belgesi ve tüm puanları gösteren puan belgesi)

5.  Transkript (Onaylı- Kesin kayıtta istenmektedir)

6.  Ders içerikleri (Onaylı- Kesin kayıtta istenmektedir)

7.  Sağlık Kurulu Raporu (Kesin kayıtta istenmektedir)- Örnek sağlık kurulu raporuna ulaşmak için tıklayınız.

İlk ve Acil Yardım Programına Yatay Geçiş başvurusunda bulunacak adayların ÖSYM'nin koymuş olduğu boy ve kilo şartını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Yatay geçiş hakkı kazanan adayların kayda gelirken sağlık kurulu raporu getirmeleri gerekmektedir. İlk ve Acil Yardım Programından İlk ve Acil Yardım Programına geçiş yapacak adayların sağlık raporu getirmelerine gerek yoktur.Farklı bir bölümden İlk ve Acil Yardım Programımıza geçiş yaptıracak adayların kayıt sırasında sağlık kurulu raporu sunmaları zorunludur.İlk ve Acil Yardım Programını kazanan adayların taşıması gereken özellik ÖSYM tercih kılavuzunun özel koşul 233.maddesinde belirtilmiştir. Özel şart (boy ve kilo) ve örnek sağlık kurulu raporu için tıklayınız.

Usul ve Esaslar için tıklayınız.