Paramedikler Buluşuyor Söyleşisi (20.12.2018)

28 Ara

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Paramedikler Buluşuyor” başlıklı söyleşi, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleri İnayet Motuk ve Murat Öntemel’in katılımlarıyla 20.12.2018 tarihinde İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra Düzce’deki liselerde eğitim gören öğrenciler de katıldı.

Programın açılışında konuşan Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hacer Alemdar, Paramedik Haftası dolayısıyla tebriklerini ileterek öğrencilerimizin mezun olduktan sonra asla şakası olmayan, insan hayatında önemli bir yer kaplayan mesleğe sahip olacaklarını ifade etti. Paramedik mesleğinin çok dikkatli olunması gereken bir meslek olduğunun öneminden bahseden Öğr. Gör. Hacer Alemdar, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Konferansı gerçekleştiren davetli konuklar İnayet Motuk ve Murat Öntemel 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin göründüğünden daha zor olduğunu belirterek görevlilere büyük sorumluluk yükleyen bu mesleğin önemine değindiler.

Konuşmacılar, öğrencilerimize Paramediklerin ekip halinde çalışmasından, narkotik kimyasal ilaç ve savaş tehlikelerinden, meslekteki iş olanakları, sorun ve haklardan söz ederek yaşanan kazalardan, mesleki hastalıklara kadar birçok tavsiye ve önerilerde bulundu.

Olağandışı durumlarda, bir Paramedik olarak ne yapmaları ve ağır vakalarda nasıl davranmaları gerektiği hakkında öğrencileri bilgilendiren İnayet Motuk ve Murat Öntemel, öğrencilerimizin sorularını yanıtlayarak konferanslarını sonlandırdı.

Konferansın sonunda Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serap Bayram ve Öğr. Gör Hacer Alemdar tarafından davetli konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.