KORUNCUK Vakfı Gezisi (14.12.2018)

18 Ara

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri 14.12.2018 tarihinde “Çocuk Hakları ve Koruma” dersi kapsamında İstanbul Arnavutköy’de bulunan Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK)’na teknik gezi düzenlediler.

KORUNCUK Vakfı ve Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları ve vakıf çalışanları ile geçen yıllarda olduğu gibi bundan sonra da KORUNCUK Vakfı işbirliklerinin devam edileceği, dersler kapsamında materyal yardımı sağlanabileceği ve her türlü desteğe hazır olunduğu belirtildi.

Öğr. Gör. Dr. Zeynep Seda ÇAVUŞ’un sorumluluğunda gerçekleştirilen geziye bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR, Öğr. Gör. Yağmur BAŞARAN, Yüksekokul Sekreteri Dinçer KORKMAZ ve Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri katıldılar. Gezi kapsamında KORUNCUK Vakfı’nın işleyişi, vakfın yaptığı faaliyetler ve Bolluca Çocuk Köyü ziyaret edildi. Okul öncesi dönem çağında olan çocuklarla oyun ve müzik gibi farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Vakfın fiziki mekanları incelendi ve Türkiye’de korunmaya muhtaç çocuklar için yapılan çalışmalar ve istatistiki bilgiler Vakıf çalışanları tarafından sunum yapılarak paylaşıldı. Yapılan teknik gezide Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından gıda yardımında bulunuldu.

Ders kapsamında öğrenilen bilgilerin yerinde görülmesi ve alandaki çalışmalar hakkında haberdar olunması açısından bu tür gezilerin yararlı olduğu Öğr. Gör. Dr. Zeynep Seda ÇAVUŞ tarafından vurgulandı. Ayrıca kurumumuzdan mezun olan öğrencilerin çevrelerine karşı sorumlu ve manevi değerlerine sahip, yaşanan problemlerde çözüm ortağı olmaya istekli birer Çocuk Gelişimci olmaları için bir vesile olduğu belirtildi.