Çocuk Kayıpları, Cinsel İstismar, Çocukların Sağlık Ve Güvenlikleri Eğitimleri

20 Kas

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Zeynep Topçu Bilir, aileleri çocukların karşılaşabileceği tehlikelere karşı bilinçlendirmeye devam ediyor.  “Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Sağlık ve Güvenlik Becerileri“ başlığında verdiği aile eğitimlerinde çocuk kayıpları, cinsel istismar gibi çocukların sağlık ve güvenliklerini tehdit eden durumlara karşı aileleri bilgilendiriyor.

27.02.2018 tarihinde ilk olarak Mevlüde Çıtlak Anaokulu öğrencileri ve ailelerine istismardan korunma konularında eğitim veren Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR eğitimlerinin ikincisini Güzelbahçe Anaokulu velileri için verdi.  Ülkemizde her yıl 8 bin civarı çocuğun cinsel istismara maruz kalmakla birlikte, çocukların istismarcılarının %80’nin tanıdığı, yakın çevresinde bulunan insanlar olduğunu ifade eden TOPCU BİLİR,  çocukları küçük yaştan itibaren yabancılar kadar tanıdığı insanlardan da kendilerini koruması gerektiğini bilen, özellikle iyi dokunuş kötü dokunuşu ayırt edebilen, istemediği konularda hayır kelimesini kullanabilen, kendini güvende hissetmediğinde kimlerden yardım alabileceğini bilen çocuklar olarak yetiştirebilmenin önemini vurguladı.