Devlet Hastanesine Oyuncak Bağışı

20 Kas

“İLAÇ BEDENİ, OYUN RUHU İYİLEŞTİRİR “PROJESİ

(Etkinlik Tarihi: 08.03.2018)

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir, Meslek Yüksekokul Sekreteri Dinçer Korkmaz, Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir yürütücülüğünde gerçekleştirilen “İlaç Bedeni, Oyun Ruhu İyileştirir” projeleri kapsamında, öğrencilerin hazırladıkları eğitici oyuncakları, Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin çocuk oyun odaları ve polikliniklerine bağışladılar.

Tedavileri süresince hastane kalmak zorunda kalan çocukların, kendilerini daha iyi hissetmelerini ve eğlenirken öğrenmelerini de desteklemek amacıyla çeşitli kuklalar, eğitici oyuncaklar, eğitici kitaplar, eğitici kartlar, hikaye kitapları hazırlayan öğrenciler, hazırladıkları materyalleri hastane yönetimine teslim ettikten sonra, hastanede yatan çocukların odalarını tek tek ziyaret ederek, çocuklara hazırladıkları kuklalardan hediye ettiler. Boş yataklara gelecek çocuklar içinde küçük hediyeler bırakan öğrenciler, emeklerinin karşılığının çocukların yüzlerine yansıyan gülümsemede görmenin mutluluğunu yaşadılar.

Hastanelerin küçük çocuklar için endişe ve korku duygularını uyandırabildiğini belirten Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir, özellikle hastanede yatmanın, doğasında hareket etmek, oyun oynamak olan küçük çocuklar için çok zor ve sıkıcı olabildiğini ifade ederken, “Bizler bu sürecinin hem çocuklar hem de aileleri için daha kolay geçmesi,  çocukların zihinlerindeki hastane algısının daha olumlu olması ve mutlu olarak sağlıklarına kavuşmaları için bir proje hazırladık. Tüm öğrencilerimizin verdiği büyük emekler ile bugün çok güzel anlar yaşadık” açıklamalarında bulunan Öğr. Gör. Zeynep TOPCU BİLİR, gönüllerini ve emeklerini ortaya koyan Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerine teşekkür ederken, tüm çocukların en kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulundu.