YATAY GEÇİŞ (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE-2017-2018 GÜZ)

31 Tem

Meslek Yüksekokulumuz ön lisans programlarına 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz döneminde merkezi yerleştirme puanları ile yatay geçiş başvuruları 1 Ağustos 2017 - 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Usul ve Esaslar İçin tıklayınız

Başvuru Detayları (Başvuru tarihleri, başvuru evrakları v.b) için tıklayınız

Başvuru dilekçesi için tıklayınız

Meslek Yüksekokulumuz'un taban puanlarına ulaşmak için tıklayınız

İlk ve Acil Yardım Programına Yatay Geçiş Başvurusu Yapacak Adayların Dikkatine;

İlk ve Acil Yardım Programına başvuran adaylar, ÖSYM'nin tercih kılavuzunda yer alan 233. özel koşul maddesini taşımak zorundadırlar. Yatay geçiş başvuru ilanından sonra kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayda gelirken 233.özel koşulda belirtilen özelliklere sahip olduklarına dair sağlık kurulu raporu getirmeleri zorunludur. Şayet yatay geçiş başvurusunda bulunan aday İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisiyse (aynı bölüme başvuruyorsa) Sağlık Kurulu Raporu getirmek zorunda değildir.

Alınacak Sağlık raporuyla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Özel Koşul Madde 233:

Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerindensürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamakboy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.